עיצוב פינות עבודה ולימודים לילדים
יום ראשון, 30 באוגוסט 2015
הילדים גדלו ומתחילים לראות את הרצפה מעבר לבימבות, הפאזלים ומגדלי הקוביות העצומים.
זה בדיוק הזמן לארגן עבורם סביבת עבודה מזמינה ונוחה. חשוב מאוד לעודד אותם לצבוע, לגזור ולהדביק. פעולות אלו משפרות את המטוריקה העדינה. נסו להרגיל אותם לשבת ולעבוד בסביבה מאורגנת, סביב השולחן עוד בטרם הליכתם לבית הספר. עזרו להם לפתח הרגלים של ישיבה רצופה תוך כדי התמקדות במשימות העבודה. שבו איתם. תיצרו יחד. מבטיחה לכם שתיהנו לא פחות מהם, אם לא יותר.
לצעירים שבחבורה אפשר למצוא שולחנות יצירה קטנטנים ונמוכים בכל הרשתות העשויים מפלסטיק, עץ ואפילו שולחנות מעוצבים. ארגנו את הצבעים, הטושים, המספרים ושאר חומרי היצירה בקופסאות ממיינות לפי נושאים. את הקופסאות ניתן לשדרג ע"י מדבקות צבעוניות, מדבקות גיר שחורות עליהם כתבו את הנושאים. תנו להם "לשלוף" את הקופסה והתחילו בחוג הורה ילד אצלכם בבית.
הילדים גדלו עוד טיפה והגיעו לגיל 6? הגיע הזמן ליצור עבורם פינת עבודה לבית הספר.
צילום: אביבית וייסמן
מהיכן מתחילים?
1.נטרול ההפרעות והסחות הדעת -
קודם כל בואו נאפשר להם סביבה מזמינה ורגועה. אנחנו רוצים לאפשר להם להיות מרוכזים בהכנת השיעורים. ממליצה לא למקם את השולחן קרוב לטלויזיה, לפלייסטשן או כל משחק העלול להוות גירוי שיסיח את הדעת. אני יודעת, בעידן של השפע זו כמעט משימה בלתי אפשרית. בטוחה שתצליחו.
2.סביבת העבודה -
חשוב שתהיה מסודרת. לא עוד צעצועים זרוקים לכל עבר. תלו מדפים, אחסנו את הציוד במגירות וקופסאות ממוינות. תנו להם לקחת חלק בפעילות ארגון הסביבה. שיתחברו למקום החדש בו הם צפויים לבלות.
3.שולחן כתיבה –
קנו שולחן רחב ועמוק, כזה שיאפשר עוד מקום מלבד מקלדת המחשב והמסך. מספר חוברות העבודה והספרים איתם יצטרכו לעבוד הוא לא קטן ואנו רוצים שסביבת העבודה תהיה נוחה ומזמינה. וודאו שגובה השולחן נע בין 70-75 ס"מ, עומק בין 45 -65 ס"מ , ואורך שנע בין 100 ל-150 ס"מ.
4.כסא ישיבה -
בחרו כסא נוח, כזה שנותן תמיכה מלאה לגב ובדגש על הגב התחתון. וודאו שהכסא מותאם לגובה השולחן ושאפשר אפשר להתקרב אליו. (וודאו שהידיות לא מתנגשות עם המשטח ושאכן נכנסות מתחתיו). חשוב שתוודאו שכפות הרגליים של הילד מגיעות לרצפה במלואן. ממליצה לכם מאוד לקחת אתכם את הילד לסיבוב הרכישה הזה, כך שהוא יוכל "להרגיש" את הכסא ולחוות את דעתו בנושא הנוחות.
5.תאורה -
חשוב להקפיד על סביבת עבודה מוארת כי בתאורה חשוכה העיניים שלנו מתעייפות ומתאמצות. כדאי לנסות למקם את פינת הלימודים ליד מקור אור טבעי, כמו חלון גדול. אור שכזה הוא נעים ומזמין. רכשו תאורת שולחן שתפיץ אור ממוקד ואם אפשר לכוון אותה עם זרוע זה בכלל יהיה נפלא.
6.צבעוניות -
כדאי מאוד לשמור על סביבת למידה רגועה ושקטה. צבעוניות מתונה, מקסימום שילוב של שניים שלושה צבעים מאותה משפחה.
7.לוח מודעות -
אחד הפריטים בגדר חובה. יש כ"כ הרבה הודעות, מודעות ושאר תזכורות. זה פריט מעולה, פונקציונאלי ודקורטיבי. ניתן לתלות עליו יצירות ועבודות שנעשו באהבה במהלך השנה.
8.כוס/ סטנד כלי כתיבה -
נגישות ונוחות כבר אמרנו ? זמינות היא המפתח. יש סטנדים נפלאים וזולים בחנויות היצירה העשויים מעץ שניתן לקשט אותם יחד עם הילדים. אפשר גם לבקש מאמא או מסבתא לסרוג סטנד נפלא ואפשר פשוט לקנות יחד אחד מוכן בכל אחד מחנויות כלי הכתיבה.
עוד לא נרשת לקבלת עדכונים? זה המקום והזמן..לחצי על הדגל ותתחברי..
יש לך טיפ מבריק לגבי פינות עבודה ? אשמח לשמוע..
בהצלחה והנאה
סיון