11 העקרונות הטובים ביותר לעיצוב חדרי ילדים
יום שני, 8 ביוני 2015
רוצים לעצב את חדר הילדים אבל לא יודעים איך? הגעתם למקום הנכון. ריכזתי עבורכם 11 עקרונות ששווה להכיר:
1. רלוונטיות - ילדים גדלים מהר. מהר מאוד. הפונקציות הנדרשות מהחדר משתנות בקצב מסחרר. מאוד מפתה לקנות טפט "דובוני אכפת לי" ורודים ובורדר של פו הדוב, אך השאלה לכמה זמן זה יהיה אקטואלי. לכן, מומלץ לעצב את החדר באופן שיתאים לטווח גילאים רחב ולאו דווקא לגיל הספציפי שלהם כעת.
2. מיון - אין סוף לצעצועים. תוך מספר שנים מהיום מבטיחה לכם שתוכלו לפתוח חנות צעצועים ענקית ואפילו להקים רשת משגשגת. הסוד הוא במיון. מה שצריך ומתאים לגיל הילדים להשאיר קרוב אליהם ומה שלא, פשוט לאחסן. זה מפנה לנו חלל (נכס יקר בימינו) וגם עוזר להגברת כושר הריכוז וההתמקדות של הילדים. עודף גירויים לא עושה עם הילדים חסד. גם לא עמנו:)
3. אחסון ונגישות - אז מיינו ושמרנו קרוב אלינו מה שרלוונטי, מה עכשיו? אופן האחסון. ערמות של צעצועים יכולות להיות ערומות ומאורגנת בצורה מסודרת: כוורות, מדפים, סלסילות וקופסאות. הצעצועים צריכים להיות ממוינים ונגישים. זה אולי יותר אסתטי שהם יהיו מונחים בתוך הארון, אבל מי אמר שאי אפשר לאחסן באופו מעוצב?! כאשר אתם מתקינים את המדפים וודאו שהם אכן מותאמים לגובה הילדים.
4. צבע קירות - חדר הילדים הוא החדר הכי צבעוני בבית. בדוק! הצעצועים עשירים בגוונים וטקסטורות ולכן אני ממליצה למתן בצבעי הקירות. גווני תכלת או אפור בהירים יעשו נפלא את העבודה. אם אתם מעוניינים בטפט צבעוני או צבע עז בחרו קיר אחד בלבד. מומלץ לבחור את הקיר מול הכניסה לחדר או מאחורי המיטה.
5. טקסטיל - הוא מרכך, מזמין ומספק תחושה חמימה. שטיח ווילונות בחדרי ילדים הם בגדר חובה. כאשר אתם בוחרים אותם שימו לב שיהיה קשר בין השניים. שתיווצר בניהם שפה. למתקדמים ולמאורגנים שבחבורה אפשר להוסיף כריות נוי בעלות אותם גוונים או דוגמה.
6. מדבקות - שדרוג מהיר קל וגם לא יקר. (מוזמנים לפוסט מדבקות ) ניתן להדביק מדבקות בצורות של משולשים, טיפות, לבבות ועוד. שיטוט מהיר באתר מרמלדה מרקט, (טוב לא כ"כ מהיר. אתם תתמכרו אני מזהירה), הזמנה און ליין והמדבקות אצלכם תוך שבוע. זו גם פעילות מהנה ומעולה עם הילדים. ניתן להדביק אותן על גבי קירות וכך להחליף את הטפט או להדביק אותן על גבי ריהוט החדר.
7. תאורה - כמו בכל חלקי הבית מומלץ לחלק את התאורה לראשית ומשנית. גוף תאורה ראשי יכול להיות אהיל מעוצב או מנורה צמודה לתקרה. התאורה המשנית מורכבת ממנורת לילה ומנורת שולחן.
8. ריהוט - מומלץ לבחור ריהוט בגוונים ניטרליים שיוכלו לשמש את הילדים לאורך השנים, כך שאם יתחשק לכם לשנות את המראה של החדר ולהתחדש, פשוט תוכלו להחליף את הטקסטיל. השאירו מקום לתזוזה בחדר, שיהיה מעבר נוח למיטה ולארון. בדקו האם יש צורך בכל הריהוט שקיים בחדר. אולי ניתן לפנות את השידה או את כורסת ההנקה.
9. תלו את העבודות של ילדכם - מצאו פינה בה תוכלו לתלות את יצירותיהם. זה מעודד אותם ליצור, מעניק תחושת גאווה ומוסיף נפח אותנטי לחדר. בסופו של יום, הבית שלנו וכמובן חדר הילדים אינם מוזיאון. זה הקן שלנו,בו אנחנו גרים, אוהבים, נהנים ויוצרים.
10. אוספים - יש לילדכם אוסף מיוחד? מעולה. תנו לו במה. פנו לו מקום במדף. העצימו אותו.
11. מעורבות הילדים - הכלל הכי חשוב. לערב את הילדים. תנו להם לקחת חלק בבחירת הצבעים ואפילו בקונספט. זה חיוני שהילדים ייהנו במרחב שלהם וירגישו שהוא שלהם.
קדימה להפשיל שרוולים, בהצלחה ובהנאה:)